Тръмп тежи повече от коронавируса

САЩ са готови да се справят в коронавируса в страната, увери президентът

Тръмп тежи повече от коронавируса | StandartNews.com

Доналд Тръмп увери, че САЩ са готови да се справят в коронавируса в страната. На пресконференция в Белия държавният глава обяви, че назначава вицепрезидента Майк Пенс да ръководи усилията срещу разпространението на болестта.

Президентът се изправи пред журналистите след обвинения, че не прави достатъчно за заплахата от новия коронавирус. От залата за брифинги той заложи на послания, които да го представят като лидер, държащ нещата под контрол и напълно убеден в потенциала на експертите си. Тръмп заяви, че налагането на забрана за влизане в страната по-рано е помогнало за минимизиране разпространението на вируса и увери, че Америка е готова да се справи с предизвикателствата.

Това е ключов тест за президента, който неведнъж е поставял под въпрос констатации идващи от научните среди. Сега той описа експертите като “невероятна група от талантливи хора.”

Здравните власти предупреждават, че се очакват нови случаи на коронавируса и наблегнаха, че сега е времето  различните организации да се подготвят като преразгледат плановете си за действие при подобни ситуации.

По-рано Тръмп обвини демократите и медиите, че се опитват да всяват паника и това стана след изказване на официални лица, в което бе отправено предупреждение, че разпространението на коронавируса в САЩ е неизбежно.

Администрацията в Белия Дом е поискала 2,5 милиарда долара за борба с вируса, но законодатели и от ляво, и от дясно, смятат, че сумата не е достатъчна. В момента се работи над изготвяне предложение за пакети средства между 4 и 8.5 милиарда  долара. Тръмп заяви, че няма против отпускане на по-голям бюджет.

В САЩ има поне 60 случая на КОВИД-19, в това число 42-ма, които са в карантина след като са били на борда на круизен кораб в  Япония.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай