Тръмп си направи социална мрежа. Пак ще говори

Талибаните имат Туитър, а аз не, каза бившият президент

Тръмп си направи социална мрежа. Пак ще говори | StandartNews.com

Бившият американски президент Доналд Тръмп си направи собствена социална мрежа "Truth Social". Той обяви стартирането й, след като през януари беше баннат от Twitter, Facebook и YouTube, които го обвиниха, че чрез профилите си е подбуждал своите поддръжници към агресия преди нападението над Капитолия.

Бившият президент иска "да се противопостави на тиранията на гигантите на технологиите", които "използваха едностранната си сила, за да заглушат гласовете на несъгласието в Америка", каза той в изявление, предаде ДарикНюз.

Платформата ще бъде собственост на новосформираната Trump Media & Technology (TMTG), структура, която също ще предоставя и видео услуги.

„Живеем в свят, в който талибаните имат огромно присъствие в Twitter, докато любимият ви американски президент е блокиран. Това е неприемливо“, категоричен бе Тръмп. Той блокиран от Facebook, Twitter и YouTube след атаката на Капитолия от неговите поддръжници по време на обявяването на окончателната изборна победа на демократа Джо Байдън на 6 януари.

Блокирането на акаунта на Тръмп в Twitter го лиши от 89 милиона души публика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай