Тръмп призна победата на Байдън

Той спечели, тъй като изборите бяха фалшифицирани, обяви Доналд Тръмп

Тръмп призна победата на Байдън | StandartNews.com

Американският президент Доналд Тръмп за първи път призна победата на демократа Джо Байдън, но не се отказа от позицията си, че изборите са фалшифицирани.

В неделя президентът редактира деветия си сутрешен пост в Twitter. "Той спечели, тъй като изборите бяха фалшифицирани", написа Тръмп в публикация, която бе отбелязана от Twitter, тъй като съдържа оспорвани твърдения за измама с избори. По-рано за първи път той прие, че Джо Байдън е избран за следващия президент на страната, публикувайки съобщение, че демократът „спечели, защото изборите бяха фалшифицирани“.

„НЕ БЕ ПОЗВОЛЕН ДОСТЪП НА НАБЛЮДАТЕЛИ НА ГЛАСОВЕТЕ, гласуване с машини на частната компания Radical Left, Dominion, с лоша репутация и оборудване, което дори не може да се класира за Тексас (където спечелих с много!),  Fake & Silent Media, & more!" написа Тръмп  в публикация, която Twitter незабавно обозначи, че съдържа оспорени претенции за изборна измама. Час по-късно, докато се движеше с кортеж към голф игрището си във Вирджиния, Тръмп се отказа от признанието, казвайки „Не признавам НИЩО! Предстои ни дълъг път", пише investor.bg.

В петък AP и телевизионни канали обявиха резултатите от оставащите щати, оставяйки Байдън с 306 гласа на Избирателната колегия срещу 232 за Тръмп, много над 270-те, необходими за осигуряване на Белия дом.

Тръмп обеща да се бори с резултатите в съда. Байдън продължава с формирането на администрация, но отказът на Тръмп да отстъпи, блокира милиони долари федерални пари за прехода и достъпа до секретни документи от разузнаването.

В събота хиляди поддръжници на Тръмп се събраха във Вашингтон, за да изразят подкрепа за президента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай