Тръмп обяви война на учените

Става дума за тези,чиито открития му противоречат

Тръмп обяви война на учените | StandartNews.com

Докато президентът Доналд Тръмп настоява да отвори отново страната, въпреки предупрежденията на лекарите за последствията от прекалено бързото движение по време на коронавирусната криза, той се нахвърли на учените, чиито заключения не харесва, съобщава АП. 

На два пъти тази седмица Тръмп не само отхвърля констатациите от проучвания, но предложи - без доказателства - че техните автори са политически мотивирани и искали да подкопаят усилията му за отмяна на коронавирусните ограничения.

Първо беше проучване, финансирано отчасти от Националните здравни институти на неговото правителство, което предупреди за употребата на хидроксихлорохин, откривайки по-висока обща смъртност при пациенти с коронавирус, които са приемали лекарството, докато са в болница за ветерани

"Ако погледнете едното проучване, единственото лошо проучване, те го даваха на хора, които бяха в много лоша форма. Те бяха много стари, почти мъртви", каза Тръмп пред репортери във вторник. "Това е изявление на врага на Тръмп", добави президентът на САЩ.

Той реагира по подобен начин в четвъртък на ново проучване от Училището за обществено здраве на Университета Колумбия. Проучването установи, че повече от 61% от инфекциите с COVID-19 и 55% от съобщените смъртни случаи - близо 36 000 души - биха могли да бъдат предотвратени, ако се предприети мерки за социално дистанциране една седмица по-рано.

"Колумбия е институция, която е много либерална", заяви Тръмп пред репортери в четвъртък. "Смятам, че това е просто политически удар, ако искате да знаете истината."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай