Тръмп: Обсадени сме от крайноляв фашизъм

С него било пълно в историята на САЩ

Тръмп: Обсадени сме от крайноляв фашизъм | StandartNews.com

Историята на САЩ е под обсадата на "крайноляв фашизъм". Това обяви американският президент Доналд Тръмп по време на реч пред "Планината Ръшмор" ден преди Деня на независимостта на Съединените щати, пише "Гардиън".

Според критици с речта си Тръмп отново прояви политиките на идентичността на белите хора.

Държавният глава защити символизма на статуите и паметниците по време на събитието, на което присъстваха малко хора с маски и още по-малко чернокожи.

"Нашата страна е свидетел на безмилостна кампания за прочистване на нашата история, хулене на нашите герои, зачеркване на нашите ценности и втълпяване на идеи на нашите деца", обяви Тръмп и добави, че озверени банди се опитват да събарят статуи на основателите на САЩ, обезобразяват свещени паметници и предизвикват вълна от насилие в американските градове.

Държавният глава изнесе своята реч пред "Планината Ръшмор" - национален паметник в САЩ, разположен в щата Южна Дакота, който символизира 130 г. от историята на САЩ.

"Този паметник никога няма да бъде оскверняван. Тези герои никога няма да бъдат обезобразени. Техният завет никога няма да бъде унищожен. Техните постижения никога няма да бъдат забравени. И "Планината Ръшмор" ще остане завинаги като вечна почит към нашите предци и нашата свобода", обеща Доналд Тръмп

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай