Тръмп направи благороден жест към Русия

Информацията за предполагаемия сговор на Русия с талибаните не е достоверна

Тръмп направи благороден жест към Русия | StandartNews.com

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че разузнаването му е доложило, че информацията за предполагаемия сговор на Русия с талибаните не е достоверна.

"Разузнаването току-що ме информира, че не намира тази информация за достоверна и затова (те) не са съобщили за това на мен и (вицепрезидента) Майк Пенс. Може би това е още една изфабрикувана измама, свързана с Русия, може би от фалшивите новини "Ню Йорк таймс", искащи да направят така, че републиканците да изглеждат зле", написа Тръмп в профила си в "Туитър".

Преди това Белият дом нарече информацията на вестника неточна, отбелязвайки, че разузнаването не е докладвало на Тръмп за възможен сговор между Русия и талибаните. Самият Тръмп го нарече "поредна поръчка" и също така заяви, че никой не му е докладвал, нито вицепрезидентът, нито ръководителят на апарата на Белия дом "за така наречените руски атаки" върху американските войски в Афганистан.

В петък "Ню Йорк Таймс", позовавайки се на анонимни разузнавателни агенции на САЩ, публикува статия, в която твърди, че руското военно разузнаване предполага, че предлага награди на бойците, свързани с талибаните, за нападения срещу американски войници в Афганистан. Не бяха представени доказателства.

След това руското посолство в САЩ обяви заплахи срещу дипломати. Външното министерство от своя страна нарече изданието фалшиво.

По-късно талибаните опровергаха твърденията, че уж е получавал средства от руското военно разузнаване за извършване на нападения в Афганистан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай