Тръмп загуби $600 милиона за 2020 г.

Сравняват пентхауса му с Версайския дворец, в центъра на жилищата му винаги има фонтан

Тръмп загуби $600 милиона за 2020 г. | StandartNews.com
  • Загуби 600 милиона долара за година, но остава в 400-те най-богати на планетата
  • Сравняват пентхауса му с Версайския дворец, в центъра на жилищата му винаги има фонтан

600 милиона долара е загубил Доналд Тръмп през 2020 г. Както пише Forbes, състоянието на президента на САЩ е намаляло почти с 20 процента, а той е паднал до 339-о място в списъка на 400-те най-богати хора на планетата. Независимо от това, в сметките му остават 2,5 милиарда долара, той е собственик на едни от най-скъпите сгради в Америка, а автопаркът му включва уникални лимузини, хеликоптери и самолети, покрити със злато.
Когато през 2005 година журналистът от New York Times Тим О'Брайън в книгата си "Държавата на Тръмп" съобщи, че богатството на бизнесмена в най-добрия случай достига до 250 милиона долара, материала предизвика сензация. По онова време Тръмп твърдеше, че е милиардер. Впоследствие той заведе дело срещу журналиста, после го изтегли, но все едно - стана ясно, че Тръмп не лъже, а по сметките му лежат поне 4,5 милиарда долара.
Каквото и да правят враговете му, Тръмп си остава приказно богат.
Само сградата му на Уолстрийт се оценява на 345 милиона долара, а Trump Tower в Манхатън - на 371 милиона. В 58-етажния небостъргач живее както холивудския актьор Брус Уилис, така и футболистът Кристиано Роналдо. Последните три етажа са собственост на милиардера и любима гледка за жена му Мелания: панорамната картина е изключителна.
Апартаментите на Тръмп често са сравнявани с Версайския дворец. Когато Тръмп стана президент, най-честата шега бе, че той едва ли ще успее да свикне да живее в Белия дом, защото не съответства на лукса в пентхауса. Целият интериор там е дело на световноизвестния дизайнер Анджело Донгия, когото сравняват с Ив Сен Лоран, а по стила му се възхищават от Лайза Минели до Даяна Рос.
Тръмп обича мраморите, навсякъде из къщите му има

колони в стил Людовик XIV
В средата на жилищата му винаги има фонтан, на възглавничките е извезан герба на фамилията, а стените са украсени с портрети на семейството. Притежава уникална колекция от кристални полилеи, старинни гоблени и антични статуи.
Помощничките на Мелания разказват, че сервизите за чай и уиски са украсени със злато. Същият благороден метал е неизменна част от воланите на автомобилите му, предпазните колани на хеликоптерите и облицовката на самолетите му.
А шегата за липсата на разкош в Белия дом през последните 4 години се превърна в реалност за фамилия Тръмп. Първата дама и синът му - Барън, често напускаха официалната резиденция, за да спят в своите апартаменти, а после с лимузини, частни самолети и хеликоптери успяха да стигнат от Ню Йорк до Вашингтон за не повече от 90 минути. По същия начин постъпваха и любимата му дъщеря Иванка и мъжа й Джаред Кушнер, който е старши съветник на президента и особено доверено лице по въпросите на външната политика.
Самата Иванка от малка е свикнала с разкоша, а в малкото си интервюта обича да разказва, че докато била дете майка й купувала диаманти вместо кукли.
Заедно с мъжа си и трите си деца, тя живее суперлуксозен 10-стаен апартамент в Манхатън, чиято цена е не по-малка от 16 милиона долара. Всеизвестно е, че Тръмп обича да радва и глези дъщеря си. Сватбата й с Джаред се смята за една от най-разкошните за цялата история на САЩ.
Стотиците гости бяха поканени в националния голфклуб в Ню Джърси, а

на изпроводяк всеки от тях получи подарък - 9000 долара
Сватбената й рокля бе ушита по мотиви на принцеса Грейс Кели, а бижутата й на тържеството бяха оценени на 265 000 долара. Сватбената торта също остана в историята като кандидат за Гинес със своите 170 сантиметра.
Автомобилният парк на Тръм е повече от впечатляващ. Притежава и Mercedes-Benz SLR McLaren, Lamborghini Diablo VT, Rolls-Royce Phantom, но много се гордее с ретроавтомобила си - Rolls-Royce Silver Cloud 1956 година. Златният лукс не отстъпва нито в трите му хеликоптера, нито в двата му частни самолети - Boeing 757 и Cessna 750.
Любимото му място за отдих е частният клуб Мар-а-Лаго в Палм Бийч, Флорида, който струва над 150 милиона долара и се смята за неофициална резиденция на Тръмп. В неговата част на имението има 58 спални, но отделно има 126 апартамента, които Тръмп дава под наем при частни мероприятия. За да станеш част от клуба предварително плащаш 100 000 долара, а ежегодната такса е 14 000 долара.
Голямата страст на Тръмп - голфът, го накара да купи десет полета за игра на обща стойност 300 милиона долара. Те са в 6 щата, има и в Шотландия, и в Ирландия, пише лента ру.
Твърди се, че докато е бил в Белия дом,

играл голф повече от 800 пъти
а за Обама това число е 105, твърди Forbes.
Независимо от огромното си богатство, Тръмп не е нито по фитнеса, нито по изтънчените ястия. Всеизвестна е случката, в която през януари 2019 си заръчва за Белия дом бургери, пържени картофи и пица, за да гледа финала на американския футбол сред студентите, а после заяви, че фастфууда е "прекрасна американска храна". За разлика от предишните обитатели на Белия дом той никога не е робувал на здравословното хранене и обича сладко. Натъжи се, когато разбра, че един от любимите му сладкиши вече не може да яде, защото собственикът пренесъл производството в Мексико.
Обича да вечеря стек от червено месо, добре изпечено с колкото може по-малко зеленчуци. Няма отношение към алкохола, но диетичната кола я пие в огромни количества. Спи по три-четири часа, работи без да обръща внимание на празниците. Неговото кредо е, че само с много труд и постоянство може да се стигне до успеха. Затова и сътрудниците му получавали мейлове и съобщения по всяко време на денонощието.
Какво ще прави с живота си Тръмп след като напусне Белия дом? Анализаторите не изключват, че като блестящ шоумен ще се възползва от всяка ситуация.
Те припомнят, че през 2004 година милиардерът написа книгата "Изкуството на сделките" (The Art of the Deal) и тази смесица от мемоари и бизнес съвети стана абсолютен бестселър по целия свят, която на всичкото отгоре му донесе и 1 милион долара.
Днес обаче въпросът не е само в парите му. Луксът ще продължава да го има, но той

няма да може да замести чувството да управляваш
най-великата страна на света. Кой знае, Тръмп не пада за първи път. Досега винаги се е връщал с фойерверки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай