Тръмп бесен, спира хонорарите на адвоката си

Джулиани искал 20 000 долара дневно, но не опази президента от процедура по импийчмънт

Тръмп бесен, спира хонорарите на адвоката си | StandartNews.com

Вбесен от втория процес за импийчмънт, президентът Доналд Тръмп каза на служителите си да спрат да плащат хонорарите на адвоката му Руди Джулиани, каза човек, запознат с въпроса, пред CNN.

Тръмп обвинява дългогодишния си адвокат и много други за ситуацията, в която се намира в момента, но не е поел лично публична или частна отговорност, казват запознати пред CNN. Все още се очаква Джулиани да играе някаква роля в защитата на импийчмънта на Тръмп, но засега той е оставен извън повечето разговори.

Друг фокус на гнева на Тръмп е представителят Кевин Маккарти, който допълнително вбеси Тръмп, като заяви, че е отговорен за безредиците от миналата седмица. Президентът вече беше разочарован от Маккарти, след като остави възможността да бъде осъден Тръмп в писмо до колегите си по-рано тази седмица.

Подробности за хонорарите на Джулиани бяха съобщени за първи път от „Вашингтон пост“, цитиран от БГНЕС.

В публикация на "Ню Йорк таймс" се твърдеше, че Джулиани е поискал от Тръмп хонорар от 20 000 долара дневно. Според изданието от щаба на Тръмп са заявили, че исканията на юриста са прекалени и са предложили по-малка сума. Вестникът пише, че ако бъде удовлетворено искането на Джулиани, той ще се превърне в най-скъпоплатения юрист в света.

Изданието писа, че предприетата от републиканците PR кампания, касаеща изборите, е поета от Джулиани. Но тези действия не оказаха влияние върху резултата от президентските избори, спечелени от Джо Байдън.

Междувременно президентът Доналд Тръмп направи изявление, след като Камарата на представителите прие резолюция за неговия импийчмънт, съобщиха световните агенции.

Във видео, публикувано от Белия дом в Туитър, Тръмп заявява, че осъжда насилието и че в САЩ "няма място за жестокост", но не споменава и дума за задвижената процедура за преждевременното му отстраняване.

"Нито един от моите истински поддръжници не може да бъде замесен в политическо насилие, никой от моите истински поддръжници не може да показва неуважение към правоприлагащите органи или нашето велико американско знаме, никой от моите истински поддръжници не може да обижда своите съграждани", казва президентът във видеото, като уверява, че замесените в нападението над Капитолия ще носят отговорност.

Тръмп призовава американците да се съсредоточат върху интересите на страната и да се обединят, "преодолявайки моментните страсти".

От изявлението става ясно, че той е заръчал на федералните власти да използват всички ресурси за поддържане на реда на фона на съобщенията за заплахата от нови вълнения във Вашингтон и в цялата страна.

Според него "хиляди" бойци от Националната гвардия пристигат в американската столица, за да осигурят "безопасно предаване на властта без инциденти".

Камарата на представителите на САЩ вече гласува резолюция за импийчмънт на Тръмп заради размириците във Вашингтон миналата седмица. "Знаем, че президентът на Съединените щати подбуди този метеж, този въоръжен бунт срещу нашата обща държава. Той трябва да си отиде. Той е опасност за нацията, която всички обичаме ", заяви председателят на Камарата Нанси Пелоси преди гласуването.

Сега на ход е Сенатът. Смята се обаче, че сенаторите няма да се съберат на заседание преди 19 януяри, което означава, че процесът на импийчмънт на Тръмп ще започне, след като той напусне Белия дом.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай