Трима спортисти загинали на летището в Кабул

Те се опитали да напуснат страната след идването на власт на талибаните

Трима спортисти загинали на летището в Кабул | StandartNews.com

Трима афганистански спортисти са загинали при експлозии близо до летището в Кабул . Това стана известно от Международната асоциация на спортната преса (AIPS) , пише Лента.ру.

Според източника, Кари Идрис, член на афганистанския отбор по ушу, Мохамед Ян Солтани, играч на таекуондо, и Насир Ахмад Сахак, играч на крикет, са сред загиналите. Те се опитаха да напуснат страната след идването на власт на талибаните.

На 26 август серия от експлозии се случи в близост до международното летище в Кабул . В резултат на това  около 200 души са загинали. Ислямска държава  пое отговорност за атентатите .

На 15 август талибаните обявиха установяването на контрол върху цялата територия на Афганистан. В същия ден президентът Ашраф Гани подаде оставка и напусна страната. Тълпи бежанци се опитаха да нахлуят на столичното летище, а Държавният департамент на САЩ разпространи документ, в който от името на повече от 60 щата призова за безопасно заминаване на чужденци и на тези жители на Афганистан, които искат да напуснат страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай