Трима британски министри: Брекзит да се отложи

Възгледите на тримата по варианта „без сделка“ едва ли са тайна, отговори екипът на Тереза Мей

Трима британски министри: Брекзит да се отложи | StandartNews.com

Сделката за Брекзит трябва да се отложи, ако Парламентът не одобри споразумение през следващите дни. Това за първи път предупредиха публично трима министри от бриганския кабинет - Грег Кларк, Амбър Ръд и Дейвид Гоук.

Преди решаващото гласуване в Камарата на общините тримата съобщиха пред „Дейли мейл“, че времето изтича и се надяват скоро на пробив в преговорите. Ако не, те заявиха, че са готови да се противопоставят на Тереза Мей и да гласуват за отлагане.

От „Даунинг стрийт“ казаха, че възгледите на тримата по варианта „без сделка“ „едва ли са тайна". В изявлението се казва: „Премиерът работи усилено, за да гарантираме, че ще получим сделка с ЕС, която ни позволява да постигнем резултатите от референдума. Именно върху това трябва да се съсредоточи енергията на кабинета.“

Говорителката на Тереза Мей заяви, че премиерът ще има още един "период на ангажираност" по Брекзит на срещата на върха на ЕС и Лигата на арабските държави в Шарм ел-Шейх, Египет - включително среща с председателя на Европейския съвет Доналд Туск.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай