Търговската война САЩ-Китай - събитие на 2019 в света

При годишния обзор, една от ключовите думи, които трябва да посочим, е „санкции”

Търговската война САЩ-Китай - събитие на 2019 в света | StandartNews.com

„Може би събитието, което бе в най-голяма степен определящо за света, беше търговската война между САЩ и Китай. В този случай обаче имам основание за известен оптимизъм, защото в последните дни станахме свидетели на раздвижване на тези преговори в позитивна посока и поне някакво частично, макар и базово разбирателство между двете държави. Това събитие ни подсказва каква е външнополитическата активност и как се разбира тя от американския президент”. Така смята Мартин Табаков от Института за дясна политика определи приключващата вече година.

„При годишния обзор, една от ключовите думи, които трябва да посочим, е „санкции”. Такива има не само в двустранните отношения между САЩ и Китай, но и по отношение на ЕС, който продължава санкциите срещу Русия, Турция и Иран. Смятам, че това е думата, която най-добре обобщава много от процесите, които наблюдавахме през 2019 г.”, посочи още Табаков пред Нова телевизия.

„Смятам, че много от темите, които вълнуваха през настоящата година ще бъдат актуални и през 2020 г. Нямаме някакво развитие на ситуацията между Украйна и Русия. Друго важно събитие, което предстои са президентските избори в САЩ. Брекзит също ще бъде ключов през следващата година”, обобщи Мартин Табаков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай