Транспортът на Германия в плен на Сиара

Около 150 полета от и за летището във Франкфурт бяха отменени днес. Най-големият германски авиопревозвач „Луфтханза“ (Lufthansa) съобщи, че ще отмени полетите на късо и дълго разстояние от летището в Мюнхен утре

Транспортът на Германия в плен на Сиара | StandartNews.com

Около 150 полета от и за летището във Франкфурт бяха отменени днес, тъй като бурята Сиара, наричана в Германия Сабине, достигна най-голямата европейска икономика, съобщи говорителка на летищния оператор „Фрапорт“ (Fraport), цитирана от Ройтерс. Този брой представлява около 13 процента от общо около 1200 излитащи и пристигащи планирани полета във Франкфурт всеки ден, уточни говорителката, като добави, че анулираните полети ще се увеличат в късния следобед, когато се очаква бурята да удари града. Тя уточни, че за утре вече са отменени около 130 полета, или една десета от всички. Пътуването е затруднено също в Нидерландия и Великобритания.

Най-големият германски авиопревозвач „Луфтханза“ (Lufthansa) съобщи, че ще отмени полетите на късо и дълго разстояние от летището в Мюнхен утре съответно до 12 часа и 13 часа по Гринуич. Засега не се очаква полетите на дълги разстояния до Франкфурт да бъдат засегнати, отбелязва авиокомпанията.
В отделно изявление нискотарифното подразделение на „Луфтханза“ – „Юроуингс“ (Eurowings), посочи, че е спряло летателната си дейност на летищата в Хамбург, Берлин, Хановер, Дортмунд, Дюселдорф, Кьолн и Щутгарт.
Германският жп оператор „Дойче бан“ (Deutsche Bahn) също предупреди за сериозни нарушения на разписанието си в северната част на страната, като посочи, че там са спрени влаковете на дълги разстояния.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай