Тръмп се разлюти! Размаха пръст на Иран

Напрежението расте

Тръмп се разлюти! Размаха пръст на Иран | StandartNews.com

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп заяви по време на предизборен митинг в щата Северна Каролина, че иранските ядрени съоръжения "трябва да бъдат ударени", предаде БТА.

Тръмп говори пред аудитория във Файетвил, където имаше масово присъствие на военнослужещи. Това бе четвъртото му посещение в рамките на последния месец в Северна Каролина, където той спечели на изборите и през 2016 г., и през 2020 г.

Президентските избори в САЩ са на 5 ноември, като съперник на Тръмп от страна на Демократическата партия е настоящата вицепрезидентка на САЩ Камала Харис.

Държавният глава Джо Байдън заяви тази седмица, че не би подкрепил какъвто и да е израелски удар по ирански ядрени съоръжения в отговор на иранската ракетна атака срещу еврейската държава и призова Израел да отговори "пропорционално" на регионалния си враг."Не се ли предполага да ударите точно това? Когато ти зададат такъв въпрос, отговорът би трябвало да бъде "Ударете първо ядрените съоръжения и после мислете за останалото", каза Доналд Тръмп, визирайки изказването на Байдън.

Бившият президент заяви още, че ако влезе отново в Белия дом, ще върне старото име на военната база Форт Либърти, а именно - Форт Браг.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай