Тръмп отново вдигна юмрук, хиляди викат: “Борете се“

Заедно с Джей Ди се появи на конгреса на Републиканската партия, сълзи в очите на Тръмп-младши

Тръмп отново вдигна юмрук, хиляди викат: “Борете се“ | StandartNews.com

Доналд Тръмп се появи в понеделник на конгреса на Републиканската партия, два дни след като беше окървавен от куршум на снайперист, пише NYP.

Докато приближаваше първите редове, гърмеше песента на Лий Грийнууд "Бог да благослови САЩ", а Тръмп вдигна юмрук във въздуха, докато делегатите аплодираха пристигането му.

По-голямата част от дясното ухо на 78-годишния бивш президент беше видяно увито в превръзка, пише АФП

"Борете се, борете се, борете се", скандираше тълпата, когато Тръмп заемаше мястото си, препратка към думите, изречени от бившия президент в събота, минути след като беше прострелян по време на митинг в Бътлър, Пенсилвания.

Тръмп ще промени речта си на конгреса на Републиканската партия, за да подчертае важността на единството след стрелбата на митинга в Пенсилвания

Отсъстваха на конгреса съпругата му Мелания, най-голямата му дъщеря Иванка и най-малкият син Барън.

Доналд Тръмп-младши, Ерик Тръмп и Тифани Тръмп обаче бяха близо до баща си, а Тръмп-младши, най-големият син на бившия президент, имаше сълзи в очите, когато баща му влизаше с номинация за вицепрезидент – сенаторът от Охайо Джей Ди Ванс.

Тръмп не направи изказване в понеделник вечерта. По-рано той беше официално номиниран за кандидат за президент на Републиканската партия на конгреса, който се провежда в Милуоки, щата Уисконсин.

Изборът на Милоуки не е случаен, защото той в един от колебаещите се щати по време на изборите през ноември. Щатът носи 10 от всички 535 гласа, излъчени от 50-те щати.

Конгресът на републиканците ще продължава до 18 юли. Очаква се на него през следващите дни да бъде дискутирана политическата програма, която Тръмп и екипът му ще предложат за следващия мандат и тя да бъде одобрена.

Самият атентат беше поставен на фокус от няколко от говорителите по време на първия ден на събитието. Те похвалиха Тръмп за куража му и благодариха на Бог, който според тях е запазил живота на бившия президент.

Макар че в дните между атентата и конгреса редица републиканци намекваха, че реториката ще бъде променена и ще се говори за по-голямо обединение на нацията, няколко от говорителите директно нападнаха демократическата партия и Байдън и ги обвиниха за състоянието на икономиката, войната в Украйна и влошаването на мира в глобален план.

По време на събитието бяха хвърлени и обвинения срещу Байдън и демократите за изпратената многомилиардна помощ за Украйна.

Конгресът на републиканците се провежда в момент, в който Демократическата партия не е единна зад потенциалния си кандидат в лицето на настоящия президент Джо Байдън. Той получи множество критики, свързани със здравословното му състояние.

Конгресът на демократите предстои да се проведе в средата на август.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай