Тереза Мей подава оставка на 7 юни

Мей беше принудена да обяви оставката си от своите съпартийци заради Брекзит

Тереза Мей подава оставка на 7 юни | StandartNews.com

Премиерът на Великобритания Тереза Мей обяви, че ще напусне поста на лидер на Консервативната партия на 7 юни, предаде РИА Новости.

Мей беше принудена да обяви оставката си от своите съпартийци, включително от членове на правителството, които са недоволни от представеното от нея обновено предложение за споразумение с ЕС за Брекзит.

Това означава, че Мей трябва да напусне и поста на премиер. Все пак подаването на оставка на 7 юни, ще позволи на Мей да посрещне на премиерския пост, президента на САЩ Доналд Тръмп, който ще пристигне на посещение във Великобритания в началото на юни.

Процесът на избор на нов лидер на консерваторите официално ще започне след 7 юни. До момента своята кандидатура за поста е обявил официално бившия британски външен министър Борис Джонсън. Сред потенциалните кандидати, които се спрягат е бившия лидер на ПКамарата на общините Андреа Лидсъм, както и външния министър Джереми Хънт.

До момента, докато не бъде избран нов лидер на консерваторите, а този процес обикновено заема около шест седмици, Тереза Мей най-вероятно ще остане временно изпълняващ длъжността премиер на Великобритания, допълва агенцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай