Свършиха парите за чиновниците в Ню Йорк

От 1 октомври всички служители на кметството ще излязат в неплатен отпуск

Свършиха парите за чиновниците в Ню Йорк | StandartNews.com

Нюйоркският кмет Бил де Блазио съобщи, че той и служителите му излизат в една седмица неплатен отпуск заради "безпрецедентните бюджетни предизвикателства", дължащи се на пандемията от коронавируса, предаде ДПА.

"От 1 октомври всички служители на кметството ще излязат в неплатен отпуск, като това очевидно се отнася и за мен", каза Де Блазио на пресконференция.

Де Блазио възнамерява да работи без заплащане по време на неплатения си отпуск. Мярката ще засегне близо 495 служители на кметството.

"Това е стъпка, която не ти се иска да предприемеш", каза кметът, но в същото време отбеляза, че мярката е необходима при липсата на стимулиращ пакет от Конгреса.

"Ето ни в средата на септември: Не си представях, че Вашингтон ще бездейства до такава степен", изрази възмущението си Де Блазио, като добави, че няма индикации, че конгресмените ще одобрят пакета с федерална помощ в рамките на тази година.

"В настоящия момент не разполагаме с тази подкрепа и трябва да продължим да правим трудни избори, за да може градът да върви напред, да балансираме бюджета си...но в същото време да защитаваме и работната си сила", каза кметът на Ню Йорк.

Де Блазио отбеляза, че Ню Йорк е загубил доходи в размер на девет милиарда долара от началото на пандемията.

Приемането на пакета с федерални помощи за преодоляване на последиците от пандемията се бави заради вътрешни различния в позициите във всяка от двете страни - демократи и републиканци, в конгреса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай