Свлачище събори мост в Италия

Шофьор предупредил колегите си, няма жертви

Свлачище събори мост в Италия | StandartNews.com

Земно свлачище заради лошото време причини рухване на мост по магистрала в италианския регион Лигурия край град Савона.   Пътното съоръжение с дължина 50 м е на отсечка, която свързва крайбрежието с Торино. В същия район миналата година загинаха 43-ма души при рухването на моста Моранди в Геноа.

Мястото веднага е претърсено от спасителни екипи, няма данни за пострадали хора. До жертви не се е стигнало обаче, защото един от първите хора спрели пред падналия мост е придупредил остананалите.

Първоначалните версии сочат като причина свлачище, което е засегнало колоните на падналия виадукт. Северозападна Италия и Южна Франция пострадаха тежко след последната вълна валежи. Улиците в историческите квартали на Торино бяха наводнени от придошлите води на река По. По информация на властите над 150 души са били евакуирани в областта Лигурия. Много пътища все още са затворени заради свлачища. Реките от високите части на Алпите излязоха от коритата си и нанесоха щети по Лазурния бряг във Франция. По информация на кмета на курортния град Ница загиналите засега са двама. Един е бил открит в потопен автомобил, втората жертва е загинала при потъване на спасителна лодка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай