Су-27 прихвана разузнавач на САЩ над Черно море

Американският разузнавателен самолет е бил Р-8А Poseidon

Су-27 прихвана разузнавач на САЩ над Черно море | StandartNews.com

Изтребител Су-27 от дежурните сили за противовъздушна отбрана на Южния военен окръг на Русия бе вдигнат във въздуха, за да прихване американския разузнавателен самолет Р-8А Poseidon, който прелетя над неутралните води на Черно море и се приближи до границата на Руската федерация. Това съобщи в петък пресслужбата на Министерството на отбраната в Москва.

"За да прихване целта, изтребителят Су-27 от ПВО на Южния военен окръг беше вдигнат във въздуха", казват от военното ведомство.

Министерството на отбраната подчерта, че екипажът на руския изтребител "наближи на безопасно разстояние въздушния обект, идентифицира го като американски разузнавателен самолет Р-8А Poseidon, който веднага промени посоката на полета извън държавната граница на Руската федерация."

В същото време Су-27 се съобрази с международните правила за използване на въздушното пространство и след приключване на задачата се върна на летището, където е базиран.

В средата на юни руски изтребители Су-27 излетяха за прихващане на стратегически бомбардировачи на военновъздушните сили на САЩ, които се приближаваха към държавната граница на Руската федерация от Черно и Балтийско море, посочва ТАСС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай