Понеделник,

Студентите ни ще работят без визи на Острова

От: Стандарт -
A
A
A

Нови предложения на вътрешното министерство на Великобритания предвиждат чуждестранните студенти да имат право да останат в страната до две години след завършването си, за да могат да си намерят работа.

Реформата, прокарана от Тереза Мей през 2012 година, която по това време е вътрешен министър, даваше само 4 месеца на наскоро завършилите да си намерят работа.

Всяка година във Великобритания постъпват около 450 хиляди чуждестранни студенти. Мярката, която подготвят от вътрешното министерство сега, ще се отнася до тези, които започват обучението си през 2020 година, пише Би Би Си.
Те ще трябва да са се обучавали в институция, която провежда имиграционни проверки.

Ограничения за това каква работа ще започнат завършилите чуждестранни студенти не се предвиждат, както и за броя на тези, които ще могат да се възползват от удължения срок.

"Ако някой се е нуждаел от доказателство за нов подход към имиграцията", това е то, коментира редакторът на Би Би Си Марк Ийстън. "Тереза Мей създаде "враждебна атмосфера" около миграцията с амбицията да намали новопристгащите до десетки хиляди, а Борис Джонсън обеща да се откаже от тази цел и да насърчи "най-добрите и най-умните" да живеят и работят в "глобална Британия".

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички