Студенти от Бангладеш на бунт. Ето защо

Стотици протестиращи се събраха вчера в столицата

Студенти от Бангладеш на бунт. Ето защо | StandartNews.com

Голямо студентско движение протестира заради политическото положение в Бангладеш. То призова президента на страната да подаде оставка, а причината са неговите коментари, които според тях са поставили под въпрос оставката на бившата министър-председателка Шейх Хасина, предаде Асошиейтед прес.

Очакваше се утре временното правителство да свика заседание на кабинета, на което да обсъди този въпрос. Организацията "Студентско движение за борба с дискриминацията", даде два дни на президента Мохамед Шахабудин да се оттегли.

Стотици протестиращи се събраха вчера в столицата Дака, а стотици други се опитаха да щурмуват президентския дворец. Полицаи и очевидци твърдят, че служители по сигурността са атакували протестиращите с палки и са използвали зашеметяващи гранати, за да разпръснат хората. Медии съобщават, че най-малко двама протестиращи са били ранени от куршуми.

Новите политически сътресения започнаха, след като по-рано тази седмица Шахабудин заяви пред бенгалоезичен вестник, че не е виждал писмото за оставка на Хасина, която през август избяга в Индия в разгара на студентско въстание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай