Страшно! 1480 издъхнаха в САЩ за ден

Страната вече е на трето място по починали след Италия и Испания

Страшно! 1480 издъхнаха в САЩ за ден | StandartNews.com

1480 души са починали в САЩ от новия коронавирус през последните 24 часа - печален рекорд за едно денонощие в която и да било страна, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Университетът "Джон Хопкинс" е преброил толкова смъртни случаи от 20.30 ч. в четвъртък източноамериканско време до същия час в петък (от 3.30 ч. в петък българско време до същия час днес). С това общият брой на починалите от вируса в Съединените щати вече е 7406.

Епидемията в САЩ се разпространява ужасно бързо. Страната вече е на трето място по починали след Италия и Испания. Съединените щати имат и най-много потвърдени случаи на заразяване - около 277 000. След тях на второ и трето място са Италия и Испания с по над 119 000.

Президентът Доналд Тръмп, който допреди дни омаловажаваше заплахата от коронавируса, промени курса. Вчера Тръмп препоръча на американците да носят маска, когато излизат навън, макар да уточни, че самият той няма да го прави. Освен това Тръмп подписа изпълнителна заповед за спиране на износа в чужбина на маски за лице тип Н-95 (N-95) и други предпазни средства, необходими в борбата срещу епидемията, предаде Ройтерс.

Целта е да бъдат предотвратени презапасяването и спекулата, обясни Тръмп в изявление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай