Стачка на "Хийтроу" отмени 172 полета

Най-големият британски профсъюз „Юнайт” (Unite) отхвърли поредно предложение за повишаване на заплатите

Стачка на "Хийтроу" отмени 172 полета | StandartNews.com

Предстояща стачка на летище "Хийтроу" вече отмени 172 полета. Протестът е планиран за 5 и 6 август, съобщават БТА и Нова тв. Най-големият британски профсъюз „Юнайт” (Unite) отхвърли поредно предложение на летищните власти за повишаване на заплатите на служителите.

Все още не е ясно кои точно полети са отменени. Според Би Би Си обаче ще бъдат засегнати над 90 авиокомпании. Летищните власти призовават пътниците да проверяват дали полетите им ще бъдат изпълнени, както и да пристигат на летището 2-3 часа преди излитането.

Аерогарата, която е най-натоварената във Великобритания, превантивно отмени полетите, макар все още да се водят преговори за предотвратяване на протестните действия.

„Юнайт” предупреди, че близо 88 000 пътници могат да бъдат засегнати, ако в понеделник и вторник бъдат отменени 20% от полетите. Това ще наложи да бъдат изплатени обезщетения на стойност 2,3 млн. лири. Разходите могат да се удвоят, ако синдикатът проведе и следващата планирана 48-часова стачка на 23 и 24 август. Според профсъюза в стачката вероятно ще се включат около 2500 души.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай