Същинският процес срещу Тръмп започва в Сената

От днес започват исторически заседания по третия импийчмънт на американски президент

Същинският процес срещу Тръмп започва в Сената | StandartNews.com

По-късно днес във Вашингтон ще бъде даден ход на процеса по импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп. След като миналата седмица в Сената бяха внесени обвиненията днес сенаторите ще обсъждат резолюция за правилата на процеса. Тръмп е обвинен в злоупотреба с власт и възпиране работата на Конгреса.

От днес започват исторически заседания по третия импийчмънт на американски президент. Сенаторите ще влязат в ролята на мълчаливи съдебни заседатели, който ще спазват строги правила на поведение. Те трябва безпристрастно да решат дали при разговора си украинския президент през лятото Тръмп е оказал натиск за лични облаги и дали е попречил на последвалото от случилото се разследване и най-вече ако се окажат валидни дали тези обвинения са причина за отстраняване от поста.

Привърженици на Тръмп казват, че той е в процедура по импийчмънт за неща, които не са се случили, а за негови опоненти при същите обстоятелства обикновен съд би издал за минути присъда „виновен“.

За самия президент процесът е дело на обсебени от мисълта да го отстранят демократи. Той настоява, че не е прекрачвал законите и заклеймява процеса като „лов на вещици.“

За да бъде Тръмп отстранен е необходимо мнозинство от две трети в Сената.

Президентът е убеден, че републиканското мнозинство там ще му помогне. В Туитър той написа “Не съм виждал досега Републиканската партия толкова силна и обединена. Благодаря ви!”

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай