Срещата Байдън-Путин тръгна с шеги (НА ЖИВО)

Президентите се снимаха на верандата на вила Ла Гранж

Срещата Байдън-Путин тръгна с шеги (НА ЖИВО) | StandartNews.com

15:20 - Швейцарският президент Ги Пармелан благодари на всички, участващи в организирането на срещата на върха между САЩ и Русия "при най-добрите възможни условия"."Швейцария има дълга история на предоставяне на посреднически услуги. Благодаря на всички, които участваха в организацията, така че  срещата на върха да се проведе в най-добрите възможни условия, както и на всеки, който участва в намирането на решения на световните проблеми", написа Пармелан в Twitter .

14:48 - Срещата на президентите Джо Байдън и Владимир Путин се провежда в библиотеката на вила Ла Гранж в Женева. На масата между Путин и Байдън има малък букет от бели цветя. Освен Путин и Байдън в библиотеката присъстват руският външен министър Сергей Лавров и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, както и преводачи. Преди разговора в библиотеката двамата световни лидери за втори път си стиснаха ръцете.

14:44 - Руският президент Владимир Путин размени шега с американския си колега Джо Байдън преди срещата на върха в Женева.В момента, в който служителите по сигурността помолиха журналистите и операторите да напуснат помещенията, руският лидер каза нещо с усмивка на американския си колега, и двамата се засмяха, предаде РИА Новости.

14:40 - Байдън нарече срещата полезна. Американският президент се обърна към руския си колега в началото на срещата на върха в Женева. „Както казах и навън, всяка среща очи в очи е полезна“, заяви Байдън, предаде РИА Новости. Двамата се ръкуваха пред вила Ла Гранж. Първи ръка подаде Байдън.

По-рано беше съобщено, че Путин и Байдън ще обсъдят въпроси на стратегическата стабилност, противодействието на COVID-19, борбата с киберпрестъпността, както и регионалните проблеми, включително ситуацията в Близкия изток, Украйна и Нагорни Карабах.

14:38 - Путин благодари на Байдън за инициативата за провеждане на разговора. Първата им среща на върха се провежда във вила Ла Гранж в Женева.„Знам, че имате пътуване, много работа“, каза руският лидер в началото на разговорите.

14:30 - Президентът на Швейцария Ги Пармелан пожела ползотворен диалог на Джо Байдън и Владимир Путин преди началото на разговорите им.Швейцарският президент приветства лидерите на двете страни в Женева. Според него възможността да приеме Путин и Байдън на своя територия е голяма чест за Швейцария.

14:28 - Започна срещата на президентите на САЩ и Русия Джо Байдън и Владимир Путин в Женева. Двамата се появиха пред вила Ла Гранж в интервал от няколко минути, като първи бе Джо Байдън.

Преди началото на руско-американската среща на върха Байдън и Путин се направиха протоколни снимки в президента на Швейцария и Ги Пармелан. Церемонията по фотографирането се състоя на верандата пред главния вход на вила Ла Гранж от ХVІІ век. Тя е  на брега на Женевското езеро. Лидерите бяха снимани и след това се оттеглиха, за да преговарят в тесен формат.

Срещата се очаква да е в три панела, на четири очи, а после и с екипите на двете страни. Предварително се очаква да продължи до 5 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай