Сърбия се барикадира от всички страни

Освен тирове вече никой няма да може да влезе на територията на Сърбия

Сърбия се барикадира от всички страни | StandartNews.com

В 8 часа тази сутрин (9 часа българско време) държавните граници на Сърбия се затварят напълно за авио-, авто- и железопътен транспорт, в страната ще могат да влизат само тирове, съобщи президентът на Сърбия Александър Вучич на извънредна пресконференция снощи.

Освен тирове вече никой няма да може да влезе на територията на Сърбия, каза Вучич и добави, че 81 180 сръбски граждани, предимно от Германия, Австрия, Италия и Франция, са се върнали през последните седмици в Сърбия.

От 12 часа спира и междуградският пътнически транспорт.

Полицейският час ще бъде увеличен, до уикенда ще бъда направено съобщение.

Сърбия се стреми да осигури над 1000 свободни респиратори, за да не изпадне в ситуация лекарите да трябва да решават кого да спасят, каза Вучич. Той съобщи, че  в Сърбия са пристигнали още седем респиратора шведско производство, че очакват още девет от Лайпциг, които са платени, а в събота вечер още 100 като дарение от Китай. Купени са още 200 респиратора, каза още президентът, но не уточни от къде.

Тези мерки са необходими, защото опитът на другите страни показва, че когато се надмине броят 100 заразени, броят на заболелите започва да нараства, каза Вучич.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай