Сръбският Гагарин загина в градина

Пилотът насочил самолета умишлено, за да спаси хора

Сръбският Гагарин загина в градина | StandartNews.com


Белград. Горан Савич, известен като "сръбския Гагарин", загина, след като самолетът му се разби в жилищен район в сръбския град Нова Пазова, съобщи агенция "Блиц".
След инцидента в сряда следобед сръбските медии съобщиха, че военен самолет, извършващ учебен полет, се е разбил в квартал в северния сръбски град. При падането на място е загинал пилотът на машината, а неговият спътник е получил сериозни наранявания.


Малко по-късно стана ясно, че ръбският пилот Горан Савич умишлено е насочил военния самолет към градина между две къщи, тъй като сблъсъкът е бил неизбежен. По този начин пилотът е предотвратил още по-голяма трагедия, коментира кметът на града Георги Радинович. Пилотите са напуснали в последния момент, но един от тях не е успял да се измъкне. Той е останал до последния момент, което е довело до фаталния край.
Министърът на отбраната Александър Вучич вече е наредил проверка на случая. Той е прекъснал визитата си в Кипър, за да се насочи към мястото на инцидента.


Свидетели твърдят, че парашутистите са скочили от самолета в последния момент и падането им продължило няколко секунди.
Военният самолет е преминал през редовен технически преглед. Смята се, че повреда или грешна команда са довели до трагедията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай