Спипаха сириец на границата в Гърция. Причината

Препродава ги на чужденци

Спипаха сириец на границата в Гърция. Причината | StandartNews.com

Гражданин с гръцки корени хванаха гръцките власти. Той е пренасял фалшиви лични карти, съобщи Гръцката брегова охрана. В сутрешните часове в неделя служители на Централното пристанищно управление на Родос арестуваха 39-годишен чужденец (гражданин на Сирия) за притежание на документи на други лица със съмнителна автентичност.

При координирани проверки на 39-годишния сириец след акостирането на кораб с ферибот с пътнически автомобили в пристанището на Акандия, Родос, е установено, че притежава общо 33 лични карти на други лица. 13 са били лични карти от Италия, 17 от Белгия и по една от Германия, Испания и България.

По време на процеса на предварително разследване 39-годишният заявил, че е набавил горните документи от египетски гражданин в района на Ахарна, с намерението да ги прехвърли на непознат мъж в Родос за 200 евро, за да ги препродаде на чужденци, за да заблудят властите и да пътуват във вътрешността на страната. Предварително разследване се извършва от пристанищните власти на Родос.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай