Спешна ваксинация в Гърция за лятото

Съседите решиха да ускорят ваксинацията заради предстоящия летен сезон.

Спешна ваксинация в Гърция за лятото | StandartNews.com

В Гърция решиха да ускорят ваксинацията заради предстоящия летен сезон. Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис изпраща допълнително ваксини към гръцките острови поради голям интерес от страна на жителите. Водят се и преговори с Великобритания, Германия и Русия за посрещане на повече туристи този сезон.

Мицотакис проведе във вторник видеосреща с областни управители и кметове от островите в Егейско море дни преди старта на туристическия сезон.

Правителството настоява за стриктно спазване на протокола по мерките срещу коронавируса, като се  гарантира сигурност на туристите и на местните жители.

До края на месец май приключва масовото имунизиране на живеещите на 62 гръцки острова, рекламирани като "място без Covid" и с резервации вече до края на септември.

Кметовете представиха пред премиера  искане за увеличаване честотата на фериботните връзки между островите.

Гърция провежда и много активна рекламна кампания за привличане на туристи. След Берлин министърът на туризма Теохарис днес  е в Лондон за уточняване на условията по влизане на туристи.

Премиерът Мицотакис в телефонен разговор с руския му колега Мишустин обсъди възможностите за увеличаване на руските туристи този сезон.

Туризмът допринася за почти една четвърт от БВП на Гърция и Атина иска да убеди туроператорите, че страната е безопасна за посещение.

Гърция беше една от първите страни от Европейския съюз, заедно с Испания, които подкрепиха идеята за сертификат за ваксинация, за да се даде възможност за възобновяване на масовите пътувания.

В частичен локдаун от 7 ноември, Гърция все още регистрира над 2000 инфекции с Covid-19 ежедневно, най-вече в Атина, заедно с десетки смъртни случаи. Болниците остават под голямо напрежение, изтъква Франс прес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай