След покушението над Тръмп! Какво сполетя Чарлз и Камила

Инцидент в Ню Джърси

След покушението над Тръмп! Какво сполетя Чарлз и Камила | StandartNews.com

В понеделник крал Чарлз и кралица Камила изпълняваха кралските си задължения в Ню Джърси, когато охраната им ги заведе на безопасно място заради потенциална заплаха.

Кралицата похапваше сладолед, докато кралят беше зает с разговор, но внезапно те бяха прекъснати от охранителите им, които им прошепнаха нещо и незабавно напуснаха събитието.

Малко по-късно Камила стана свидетел на доста конфузна гледка. 

Британският крал Чарлз III и кралица Камила пристигнаха на Кралския площад в Сейнт Хелиър, Джърси на 15 юли, за специалните заседания на Щатската асамблея и на Кралския двор по време на двудневното си посещение на Нормандските острови.

Според основателят на Daily Salt Мат Тейлър, той е станал пряк свидетел на инцидента по време на събитието, Чарлз го разпознал и се приближил до него, пише "Вести".

Преди разговорът да продължи, до краля се появил член на кралската охрана и казал, че трябва да напусне незабавно.

Мат казва: "Той [членът на охраната] не изглеждаше паникьосан, но беше доста строг. Те просто го изведоха навън. Жалко, тъй като той беше спрял да разговаря с нас по собствено желание".

След като кралската двойка е отведена на безопасно място, е проведено разследване на потенциалната заплаха, която обаче се оказва фалшива тревога. Извършена е пълна проверка на събитието и участниците и скоро след това програмата е възобновена по график.

Новината идва малко след опита за покушение срещу бившия президент Доналд Тръмп, на който бе ранено дясното му ухо след стрелба на предизборния му митинг в Пенсилвания.

Чарлз и Камила посетиха Джърси, като това беше първото им пътуване до Нормандските острови, които са зависими от короната територии край северозападното крайбрежие на Франциял

Двойката беше там, за да изпълни кралските си задължения, които включваха специално заседание на Асамблеята на Щатите и на Кралския съд.

От управата на острова отдадоха почит на краля и му подариха яйца, снесени от местните патици. Кралят и кралицата присъстваха и на събитие на открито, посветено на селското стопанство и рибарството, на фона на дъждовното време и се срещнаха с местните хора, които бяха там, за да ги приветстват. 

По време на краткото посещение имаше втори конфузен момент, когато кралица Камила застана пред обор с две крави и видя нещо неочаквано и неприлично за кралска особа.

Две от животните решиха да се поддадат на първичните си инстинкти пред кралицата. Камила обаче реагира спокойно на гледката и дори се засмя на неудобната ситуация. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай