След обидата на Ердоган - Париж изтегли посланика си

Отношенията Франция – Турция рязко се влошиха

След обидата на Ердоган - Париж изтегли посланика си | StandartNews.com

Отношенията Франция – Турция рязко се влошиха, след като турският президент Реджеп Тайп Ердоган обиди френския си колега Еманюел Макрон. Ердоган обяви, че френският президент Еманюел Макрон трябва да бъде прегледан от психиатър заради омразата срещу мюсюлманите. Повод бяха думи на Макрон. След убийството на френски учител от радикален ислямист, Макрон обяви, че ислямът е религия в криза. Той се закани, че ще изкорени ислямския сепаратизъм, който се наблюдава в някои общности във Франция.

"Макрон се нуждае от лечение на психиатрична основа. Какво друго може да се каже за държавен глава, който не разбира свободата на религиозни вярвания и се държи по този начин с милиони хора, които живеят в неговата страна и имат различна вяра? На първо място, да се прегледа за ментални отклонения“, заяви Ердоган.

Франция изрази протест срещу обидните изказвания на президента на Турция, съобщи Нова тв. Французите отзоваха своя посланик в Турция за консултации. Пред хиляди свои привърженици в Диарбекир и Кайзери, турският президент нападна Макрон заради някои от медиините изяви на президента.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай