След ада в Бейрут: 10 пожарникари изчезнаха/ФОТО/

Властите в Ливан въведоха извънредно положение за 2 седмици

След ада в Бейрут: 10 пожарникари изчезнаха/ФОТО/ | StandartNews.com
  • Властите в Ливан въведоха извънредно положение за 2 седмици

Най-малко 10 пожарникари са изчезнали по време на гасенето на пожара, последвал експлозията в Бейрут. Това съобщи кметът на града Марван Абуд, предаде Канал 3. По думите му огнеборците са отишли в района на пристанището, където е станала експлозията, с две коли. Те били придружени също от три линейки. Ливанските сили за гражданска защита, които продължават да гасят пожара в Бейрут, засега не могат да го потушат.

ВИЖ ОЩЕ: Посланикът ни в Бейрут с разтърсващ разказ

Мощна експлозия избухна в района на морското пристанище в Бейрут близо до ливанската военноморска база. Взривната вълна разруши и повреди десетки къщи, коли, стъкла бяха разбити в много квартали на столицата.

ВИЖ ОЩЕ: Кошмарът в Ливан: Жертвите 78, ранените – над 4000

Според местните власти експлозията е причинена от взривяването на цистерни амониев нитрат, конфискуван от митниците през 2015 г. и съхраняван в склад. По последни данни, в резултат на инцидента са загинали над 100 души, повече от 4 000 са ранени.

ВИЖ ОЩЕ: 2 версии за взрива в Бейрут

В страната е обявен тридневен траур. Столицата на Ливан е призната за зона на бедствия, в града е въведено извънредно положение за две седмици.

ВИЖ ОЩЕ: Взривът в Бейрут вдигнал колите до третия етаж

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай