Сладолед от Путин за ЧРД на китайския президент

Си Дзинпин му върна жеста с чай

Сладолед от Путин за ЧРД на китайския президент | StandartNews.com
  • Си Дзинпин му върна жеста с чай, двамата засенчиха азиатската среща в Душанбе

Куфар със сладолед подари руският президент Владимир Путин на китайския си колега Си Дзинпин. Китайският президент отпразнува своя 66-и рожден ден с Путин. Двамата многократно повториха, че са близки приятели. Седмица по-рано, на икономическия форум в Санкт Петербург те демонстрираха пред целия свят добрите си отношения, нарекоха се стратегически партньори, приятели и вечеряха до след полунощ. По повод рождения ден Путин подари на Си Дзинпин сладолед, съобщава китайската държавна медия, цитирана от "Ройтерс". Вкусът на сладоледа обаче не се съобщава. Президентът на Китай е подарил на руския си колега китайски чай. Си благодари на колегата си и коментира, че в Китай Путин е изключително популярен.

"Ройтерс" отбелязва, че в Китай изключително рядко се коментира личният живот на лидерите, публично не се разкриват рождените дати на повечето ръководители, тъй като се разглеждат като държавна тайна.

Държавната телевизия показа снимки Си и Путин да вдигат тост с чаши шампанско за рождения ден на китайския лидер. Празненството се е провело в хотел в Душанбе, Таджикистан, където е отседнал Си Дзинпин. И двамата лидери участват в азиатската среща на върха в Душанбе.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай