Швеция започва да се дави в коронавируса

Монархът Карл ХVІ Густав заяви, че Швеция се е провалила в отговора си на коронавируса

Швеция започва да се дави в коронавируса | StandartNews.com

Властите в Швеция регистрираха рекордните над 9600 нови случая на коронавирус през последното денонощие, предаде Ройтерс, като се позова на местни източници.

Националната здравна агенция съобщи днес за 9654 регистрирани новозаразени. Досегашният рекорд от 8881 потвърдени случая бе регистриран едва вчера.

Сто души с COVID-19 са починали в Швеция за изминалите 24 часа. Общият брой на смъртните случаи в страната, свързани с причиняваното от новия коронавирус заболяване, доближава 8 хиляди (7993).

Нестандартната стратегия на Швеция в борбата с коронавируса, без редица задължителни мерки, я постави в центъра на глобалното внимание, отбелязва Ройтерс.

Смъртните случаи на глава от населението в страната са няколко пъти повече отколкото в скандинавските й съседи, но по-малко в сравнение с някои европейски държави, които въведоха общонационална карантина.

Вчера крал Карл ХVІ Густав заяви, че Швеция се е провалила в отговора си на коронавируса.

"Мисля, че се провалихме. Голям брой хора умряха и това е ужасно", казва той в откъс от документален филм за шведското кралско семейство, излъчен по телевизията вчера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай