Швеция с рекорд на заразени, Англия диша

Страната регистрира рекордните за едно денонощие 1474 нови заразени с коронавирус

Швеция с рекорд на заразени, Англия диша | StandartNews.com

Швеция регистрира рекордните за едно денонощие 1474 нови заразени с коронавирус, с което общият брой на случаите в страната достигна 48 288. Броят на починалите нарасна до 4814, съобщиха днес здравните власти, цитирани от ТАСС.

Най-много заразени (15 425), и смъртни случаи (2184), са регистрирани в района на Стокхолм. В цялата страна 2244 заразени с вируса са подложени на интензивно лечение.

Според здравните власти това се дължи на увеличения брой на тестовете.

Междувременно в една от най-тежко засегнатите страни - Англия, където важат най-строгите мерки, британският премиер Борис Джонсън съобщи, че възрастните хора в Англия, живеещи сами, както и самотните родители с деца до 18 години, ще получат правото да се срещат с други домакинства навън, като мярката влиза в сила от този уикенд. Няма да е нужно да се спазва дистанция от два метра.

На 15 юни се очаква в Англия да отворят магазините за непродоволствени стоки и още външни площи, като например зоологическите градини.

По данни на СЗО днес броят на потвърдените заразени с новия коронавирус в Африка е достигнал 206 617, увеличавайки се през последното денонощие с 5460, предаде ТАСС.

Починалите от Ковид-19 на континента са 5642. За изминалите 24 часа са регистрирани 156 смъртни случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай