Шестима българи сред кървавия ад в Шри Ланка

Сънародниците са в един от пострадалите хотели, но са в безопасност и не са пострадали

Шестима българи сред кървавия ад в Шри Ланка | StandartNews.com

  Шестима българи са се оказали в епицентъра на атентатите, които окървавиха католическия Великден в Шри Ланка. Сънародниците ни са един от пострадалите хотели - Shangri La Hotel, но са в безопасност, увериха от Външно министерство. Те са в постоянна връзка с посолството ни в Делхи и при необходимост ще получат пълно съдействие.

По информация на мисията ни в Индия към 12:00 ч. няма данни за пострадали български граждани при терористичните атаки в три църкви и три хотела в Шри Ланка. Взривни устройства бяха задействани в църквите Kochikade Church, Katuwapitiya Church и Church in Batticaloa, както и в хотелите Shangri La hotel, Cinnamon Grand Hotel и Kingsbury Hotel.

След нови два взрива жертвите вече са 185 души, от които 35 са чужденци, съобщиха междувремено световните агенции.

Посолството на Република България в Делхи е в постоянен контакт по линия на местното консулско сътрудничество с посолството на страните от ЕС в Делхи, където се подава актуална информация от Коломбо, в тази частност и от Делегацията на Европейския Съюз (ДЕС).

Препоръчително е българските граждани в Шри Ланка да избягват места, в които се провеждат религиозни прояви или в близост до религиозни храмове, а също и да проявават предпазливост, ако са в близост до големи събирания на хора, протести или демонстрации.

При нужда, българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Делхи на тел.: + 91 11 26115549; +91 11 26115550 или при извънредна ситуация и в извън работно време на тел.: + 91 9910999498.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected].

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай