Руски военни медици превземат Италия

Москва е готова да предостави на Рим необходимата помощ - предпазни консумативи и др.

Руски военни медици превземат Италия | StandartNews.com

Поредният 15-ти военнотранспортен самолет от Русия достави диагностично оборудване и материали за борба с коронавируса в италианската военновъздушна база Пратика ди Маре, на 30 км югозападно от Рим, предаде БТА.

Въздушно-космическите сили на Русия продължават операцията за изпращане на военни лекари - вирусолози и епидемиолози, и на медицинска техника в помощ на Италия за борбата с COVID-19, посочи в тази връзка руското министерство на отбраната.

В момента руски военни съвместно с италиански колеги подготвят техниката за извозване до Бергамо, където ще работят специалистите от Русия.

Руският президент Владимир Путин разговаря в събота с италианския премиер Джузепе Конте и потвърди, че Москва е готова да предостави на Рим необходимата помощ - по-специално предпазни консумативи, мобилни комплекси за дезинфекция на площи и превозни средства, медицинско и друго оборудване, също и лекарски екипи за практическо съдействие на италианските медици в най-пострадалите райони, напомня ТАСС.

В понеделник военното ведомство в Москва съобщи, че в Италия са прехвърлени близо 100 руски военни медици и експерти-епидемиолози от министерството, както и 8 екипа от лекари и обгрижващ персонал.

Нови строги мерки за карантината в Италия

Който не спазва задължителна домашна карантина и е с положителен тесто за новия коронавирус в Италия, ще изтърпи между една и пет години затвор, се казва в одобрено постановление в страната.

"Умишленото нарушение на абсолютната забрана за лица, подложени на карантина след тестване с положителни проби за вируса и напускането на дома им, ще бъде наказано... с лишаване от свобода от една до пет години", се казва в прессъобщение, в което изрично се посочва новото постановление.

Италианските власти съобщиха за 743 нови смъртни случая от епидемията от коронавирус, скок след два дни спад в цифрите. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай