Руски петролен шеф загина при мистериозни обстоятелства

Според органите на реда самоубийството е основна версия за инцидента

Руски петролен шеф загина при мистериозни обстоятелства | StandartNews.com

Михаил Рогачев - бивш заместник-директор на "Норилски никел" и бивш вицепрезидент по корпоративното управление на петролния гигант ЮКОС загина при падане от прозорец. Тялото на 64-годишния топ мениджър е намерено под прозорците на дома му в Протопоповски Переулок.

Апартаментът му се намира на 10-я етаж в жилищния комплекс в съседство с къщата на Управлението за управление на имуществото на президента, предаде "Москоу таймс".

Според органите на реда самоубийството е основна версия за инцидента, съобщи руската държавна агенция ТАСС. Разследващите смятат, че Рогачев "е страдал от онкологично заболяване". Подобна информация се цитира и от прокремълския Телеграм канал Mash. Той също така пише, че топ мениджърът е оставил предсмъртно писмо.

В същото време източниците на публицистичния "ВЧК-ОГПУ" в близкото обкръжение на Рогачев категорично отричат наличието на тежко онкологично заболяване у покойния. Според тях през последните години той е имал здравословни проблеми заради неуспешна операция на шийните прешлени и челюстта, но те не са били критични. Близките му смятат, че Рогачев не е имал никакви предпоставки за самоубийство: сутринта е закусвал с близките си, бил е в нормално настроение, щял е да разглобява гаража, а след това е изчезнал.

Според Телеграм канала "ВЧК-ОГПУ" тялото на топ мениджъра е намерено под прозорците от служител на Службата за външно разузнаване на Русия - личен шофьор и помощник на бившия първи заместник-директор на тази служба, бивш ръководител на президентското управление за връзки с чужбина Сергей Винокуров.

На свой ред съпругата на Рогачев намира разхвърляни документи на пода. Едната част била предварително напечатана - мъжът описвал историята на заболяването и обвинявал лекаря за грешната операция, а другата написал на ръка. "ВЧК-ОГПУ" публикува съдържанието ѝ. В текста Рогачев се сбогува със съпругата си и казва, че не може да направи нищо друго заради "дивата болка" и че само "инстинктът за самосъхранение" го е задържал тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай