Руски МиГ-31 преследва "врагове" в космоса

Двуместен свръхзвуков изтребител-прихващач на Русия изпълнява мисии в стратосферата

Руски МиГ-31 преследва "врагове" в космоса | StandartNews.com

Министерството на отбраната на Русия публикува видеоклип от тренировъчни полети в близкото космическо пространство на изтребители с висока надморска височина от военноморската авиация на Тихоокеанския флот. Изтребителите са МиГ-31БМ, предаде РИА Новости.

На кадрите, заснети от пилотската кабина, се виждат излитания, изкачвания и полети в стратосферата. Пилотите демонстрират прихващане на „вражески“ самолет във въздушното пространство на Русия.

ВИЖТЕ НА ВИДЕО ТРЕНИРОВЪЧНИЯ ПОЛЕТ НА ИЗТРЕБИТЕЛЯ!

За първи път във въздушни боеве при тежки условия участваха нови модернизирани изтребители с висока надморска височина - МиГ-31БМ, съобщават от пресслужбата на Източния военен окръг.

Полетът е осъществен на надморска височина над 20 хиляди метра със скорост 2500 километра в час. Екипажът е търсил въображаем противник, без да бъдат активирани наземни системи за противовъздушна отбрана.

МиГ-31 е двуместен свръхзвуков изтребител-прехващач за всякакви атмосферни условия с дълъг обхват. Създаден за прехващане и унищожаване на въздушни цели на изключително малки, малки, средни и големи височини, при нормални и трудни метеорологични условия, когато противникът използва активни и пасивни радиолокационни смущения.

МиГ-31БМ е модернизирана версия на самолета, която е снабдена с нова система за управление на оръжията и по-модерен радар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай