Русия изпълнява газовите договори с Украйна

Катрин Аштън пристигна в Киев

Русия изпълнява газовите договори с Украйна | StandartNews.com

Киев. Всички споразумения, които Русия е подписала с Украйна, включително тези в газовата сфера, ще бъдат изпълнени. Това предаде РИА Новости, позовавайки се на думи на руския министър-председател Дмитрий Медведев.

 

Когато сроковете на сегашните договори приключат, руската страна ще решава тези въпроси с украинските компании и с правителството на републиката, обяснява още той.

 

Катрин Аштън пристигна в Киев


Междувременно върховният представител за външната политика и сигурността на ЕС Катрин Аштън пристигна в Киев, съобщи АФП. Тя посети барикадите, на които загинаха множество украинци по време на антиправителствените протести.

 

По-късно Аштън ще проведе разговори с представители на новото управление на Украйна и ще обсъди помощта, която ЕС може да окаже на страната, за да се справи с тежката ситуация, в която изпадна.

 

Губернаторът на Киев подаде оставка


Губернаторът на Киевската област Анатолий Присяжнюк се оттегли от поста си. Това съобщи Укринформ. Последваха го колегите му от Сумска, Закарпатска и Хмелницка област Игор Яговдик, Олександър Ледида и Василий Ядуха подадоха оставки, съобщиха пресслужбите на трите областни администрации, цитирани от ИТАР-ТАСС.

 

„Заявявам, че до приемането на съответното решение, аз ще изпълнявам своите задължения в съответствие с действащото законодателство заедно със своите заместници", е казал бившият градоначалник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай