Русия възстановява полети до още 4 държави

Киргизстан, Беларус, Казахстан и Южна Корея са новите дестинации

Русия възстановява полети до още 4 държави | StandartNews.com

Русия възобновява полетите от 21 септември с Беларус, Казахстан и Киргизстан. Това беше съобщено пред репортери в петък в оперативния щаб за борба с нова коронавирусна инфекция, цитиран от ТАСС.

„В резултат на срещата беше решено да се възобновят на реципрочна основа международните полети от 21 септември с Казахстан (град Нур-Султан), Киргизстан (град Бишкек) и Беларус (град Минск)“, заявиха от централата, като отбелязаха, че полетите ще се извършват веднъж седмично.

Освен това Русия ще възобнови международните полети от 27 септември с Южна Корея. „След срещата беше решено да се възобновят на реципрочна основа международните полети от 27 септември - с Южна Корея (Сеул)“, заявиха от централата, като отбелязаха, че полетите до летището ще се извършват на реципрочна основа веднъж седмично.

Експортната полетна програма за руснаци се прекратява поради възобновяването на международните полети. "Оперативният щаб взе решение за прекратяване на програмата за експортни полети поради възобновяването на транспортните връзки между държавите и възможността руските граждани да се връщат вкъщи с редовни полети. Също така, като алтернатива на експортните полети, самолетите, връщащи се в Русия след извършване на товарни, товарни и пътнически самолети, ще се използват на търговска основа. В момента тези полети се изпълняват от Аерофлот, съобщиха от щаба.

„През целия период (на програмата) бяха организирани над 580 изходящи полета, които превозваха повече от 92 хиляди пътници“, допълват от щаба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай