Русия стои зад протестите в САЩ

Това твърди Сюзън Райс, бивш съветник по националната сигурност

Русия стои зад протестите в САЩ | StandartNews.com

Сюзън Райс, бивш съветник по националната сигурност на президента на САЩ Барак Обама (2009-2017 г.), коментира пред Си Ен Ен че размириците, причинени от смъртта в Минеаполис на афроамериканеца Джордж Флойд може да са организирани външно чрез "руски наръчник за обучение".

"Има мирни протестиращи, чието внимание е фокусирано върху истинската болка и неравенство, с които всички се борим и с които трябва да се справим. Има и екстремисти, които дойдоха да се опитат да отнемат тези протести и да ги превърнат в нещо съвсем различно", обяснява тя.

"Въз основа на моя опит, не чета данни от разузнаването нито днес, нито въобще сега, но въз основа на моя опит, мога да кажа, че това е директно от руско ръководство за обучение (руска методика)."

Водещият на Си Ен Ен Волф Блицър отговори, че е убеден, че "руснаците... се опитват да опозорят САЩ от десетилетия, като сеят расови разногласия", след което пита Райс дали има има предвид точно това.

"Ние постоянно наблюдаваме това, виждаме го от много години и честно казано, виждаме го всеки ден в социалните мрежи, където те вземат всяка болезнена, противоречива тема - било то имиграцията, правата на гейовете, въоръженото насилие и както винаги расизмът - и те играят и от двете страни", коментира бившият съветник на Обама по национална сигурност.

"Тяхната цел не е просто да опозорят Съединените щати. Целта им е да ни разделят, да ни накарат да се бием един с друг", допълва тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай