Русия : САЩ се връщат в Дивия Запад

Много неща в американската политика се променили напоследък

Русия : САЩ се връщат в Дивия Запад | StandartNews.com

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова коментира в интервю за РИА Новости как поведението на САЩ във външната политика се е променило през последните години.

В отговор на искане за коментар на снимка, публикувана от Белия дом след посещението на руския външен министър Сергей Лавров във Вашингтон, Захарова е призовала за "разбиране на актуалната американска реалност", в която както в Държавният департамент, така и в президентската администрацията са загубили "всичко, което е натрупано по отношение на протоколната деликатност".

На снимката президентът на САЩ Доналд Тръмп седи на бюрото си в Овалния кабинет, а Лавров стои прав до него. Такова разположение на участниците в срещата на официалните кадри не е типично в протоколната практика.

"Струва ми се, че много неща се върнаха във времената на Дивия Запад, за които толкова много сме чели в гимназията. Днес виждаме как традиционна област, в която преобладават правила, традиции, формалности, по принцип в САЩ отиде изцяло на втори план", изтъкна Мария Захарова.

Подобна ситуация се наблюдавала и в световната икономика: по-рано САЩ говореха за върховенството на конкуренцията, сега те се занимават с протекционизъм и политическа намеса в икономическия живот, налагат санкции, отбеляза Захарова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай