Резил! Премиер и лидер на опозицията се хванаха за гушите в Лондон

РишиСунак призова гласоподавателите в Обединеното кралство да "не се огъват" пред лейбъристката партия

Резил! Премиер и лидер на опозицията се хванаха за гушите в Лондон | StandartNews.com

Източник: Прес асошиейшън

Премиерът на Великобритания Риши Сунак и лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър размениха лични нападки снощи в последните телевизионни дебати преди предсрочните парламентарни избори следващата седмица, предаде Ройтерс.

Консервативната партия, оглавявана от Сунак, изостава от лейбъристите с около двадесет пункта в социологическите проучвания, припомня агенцията. В този контекст премиерът нападна Стармър, обвинявайки го, че не е прям в обръщенията си към избирателите по въпросите за мигрантите, данъците и правата на жените.

Сунак призова гласоподавателите в Обединеното кралство да "не се огъват" пред лейбъристката партия, отбелязва Ройтерс.

Стармър на свой ред заяви, че Сунак е твърде богат, за да разбере безпокойствата на обикновените британци. Според социологическото проучване на института "ЮГов" (YouGov) предпочитанията след дебата са били поравно към двамата.

Сунак отхвърли твърдението на Стармър, че ще се стреми да върне мигрантите в родните им страни, като посочи, че мнозина пристигат във Великобритания от държави като Иран, Сирия и Афганистан.

"Ще седне ли човек с аятолаха на Иран? Ще се опитате ли да сключите сделка с талибаните и ще я постигнете ли? Това е напълно безразсъдно. Вие взимате хората за глупаци", заяви британският министър-председател.

Стармър заяви, че след четиринадесет години на управление на консерваторите Великобритания е изтощена от техния "хаос" и че той може по-добре да разбере страдащите от инфлацията семейства, които живеят на ръба на оцеляването.

"Проблемът с този министър-председател, е, че светът, в който той живее, е на милиони мили далеч от света, в който живеят хора от всички краища на страната", заяви лидерът на лейбъристите.

Двамата отговаряха на въпроси на публиката. Един от включилите се с въпрос - Робърт, нарече Сунак "доста посредствен министър-председател", а за Стармър изрази мнението, че е "кукла на конци", дърпани от висши членове на Лейбъристката партия, отбеляза Ройтерс.

"Вие двамата наистина ли сте най-добрите за поста на следващия премиер на нашата велика държава?", попита Робърт под бурните аплодисменти на аудиторията. Впоследствие зрителят заяви пред Би Би Си, че все още не е решил за кого да гласува на 4 юли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай