Решението. Невиждан ход на Путин в Русия

Дмитрий Песков обясни каква е причината за заповедта

Решението. Невиждан ход на Путин в Русия | StandartNews.com

Извънредно решение на Владимир Путин, което е историческо за Русия.

Кремъл заяви днес, че указът на руския президент Владимир Путин за превръщане на руската армия във втората по численост армия в света е необходим, за да се посрещнат нарастващите заплахи по западните граници на Русия и нестабилността по източните, предаде Ройтерс.

Путин разпореди вчера армията на Русия да се увеличи със 180 000 военнослужещи до общо 1,5 милиона души на активна военна служба - стъпка, която ще я направи втората по численост армия в света след тази на Китай.

"Това се налага заради редица заплахи, които съществуват за нашата страна по периметъра на нейните граници", каза на пресконференция говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от БТА.

"Това е продиктувано от изключително враждебната обстановка по западните ни граници и нестабилността по източните. Всичко това изисква предприемането на адекватни мерки", допълни говорителят.

Това става в момент, когато войната в Украйна продължава вече вече повече от 2 години и половина след руската пълномащабна инвазия в съседната страна.

Указът на Путин, публикуван на уебсайта на руското правителство, ще влезе в сила на 1 декември. На правителството е наредено да осигури необходимото финансиране.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
7 Коментара
Дони
преди 1 ден

Това,което Путин прави (увеличаването на военните) прилича на подготовка за война спрямо страните от бившия СИФ. Е, може само така да ми се струва...

Откажи
Дони
преди 1 ден

Направила съм грешка - не СИФ,а СИВ:)

Откажи
Ели
преди 1 ден

И да ни нападнат, ще сме си го заслужили! Не се спряхме да се слагаме на краварите. Нацистите в Усрайна трябва да се унищожат,чий го търсят в НАТО. И аз да имам агресивни съседи, и аз ще бъда нащрек, даже бих ги нападнала превантивно.

Откажи
Ники
преди 1 ден

О Ели, о Ели. Вашите като малка сигурно не са те люлели

Откажи
Жорко
преди 1 ден

До Ели .Нацистите са в Русия начело с Путин ,бил съм в Украйна нацисти ама друг път

Откажи
Торбалан
преди 1 ден

Това което става в момента е процес започнал преди повече от 100 години. Руската империя се разпада. Не можаха за съжаление да го направят по мирен начин както се надяваше Горбачов. Сбиха се по стар средновековен руско-варварски обичай. Аз лично не виждам някаква съществена разлика между руснаци и украинци. Нито в културата, нито в манталитета. За съжаление ще се трепат, докато на Америка не и писне да им налива пари и оръжие. Европейците отдавна са импотентни. Това е.

Откажи
мечо
преди 22 часа

Торбалан, на твойто мнение съм 100%, ЛОШОТО е, че са много близо до нас.

Откажи