Рекорд на новозаразени в Индия за денонощие

Властите правят по близо 1 милион теста на денонощие

Рекорд на новозаразени в Индия за денонощие | StandartNews.com

Индия регистрира рекорден за света брой нови заразени с коронавируса за едно денонощие от началото на пандемията, предадоха световните агенции. Министерството на здравеопазването съобщи днес за 78 761 потвърдени случая за изминалите 24 часа. Предишният световен рекорд, 77 638 нови заразени, бе поставен от Съединените щати на 17 юли, припомня Франс прес.

Общият брой на случаите в Индия, с население от около 1,4 милиарда души, надхвърли 3,5 милиона. Страната е на трето място в света по този показател след САЩ и Бразилия.

Една от причините за резкия ръст на новите случаи в последно време е засиленото тестване. Сега индийските власти правят по близо 1 милион теста на денонощие срещу само 200 хиляди преди два месеца, отбелязва Асошиейтед прес.

948 човека с коронавирус са починали в Индия за изминалите 24 часа. Смъртните случаи в страната вече са 63 498, съобщи здравното министерство. Индия е на четвърто място в мрачната статистика след САЩ, Бразилия и Мексико. При запазване на сегашното темпо от по около 1000 починали на денонощие страната ще изпревари до дни Мексико (63 819 смъртни случая).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай