Речта на Байдън: Смирение и единство

Заедно можем да постигнем велики дела, каза президентът

Речта на Байдън: Смирение и единство | StandartNews.com
  • Заедно можем да постигнем велики дела, каза президентът на САЩ

Душата ми е за обединение на Америка. Това каза в първата си реч като 46-и президент на САЩ Джо Байдън, минути след като положи клетвата си. Той произнесе 35-те обвързващи с нацията думи над семейна библия от 1893 г. Той призова американците за смирение е единство.

ВИЖ ОЩЕ: Клетвата на Байдън (ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ)

Ето какво още каза Джо Байдън:

Това е денят на решимостта. Америка премина през предизвикателствата и успя да ги преодолее.

ВИЖ ОЩЕ:200 000 знамена за президента Байдън

Гласът на хората беше чут и още веднъж доказа, че демокрацията е ценна. Крехка е, но демокрацията ще пребъде.

ВИЖ ОЩЕ: 5 любопитни факта за инаугурации на US президенти

Зная, че нашата конституция ще пребъде, че силата на нашата нация ще пребъде, както каза президентът Картър, с когото разговарях вчера. Всички ние се заклеваме с клетвата, която най-напред е положена от Джордж Вашингтон. Всичко зависи от нас и ние, народът, търсим по-доброто. Нашата нация е велика. Продължаваме напред, предстои много в тази зима на опасности. Има много, което трябва да се поправи, да се излекува, да се изгради и да се спечели.

ВИЖ ОЩЕ: Лейди Гага като Статуята на Сводата. Изпя химна!

Съединените американски щати са изправени пред сили, които трябва да бъдат победени, а за целта са необходими не само думи, а всичко, което може да предостави демокрацията и единството.

Цялата ми душа е вложена в обединението на Америка, на нашия народ и нашата нация. Обединение, за да се борим срещу враговете, омразата, беззаконието, безработицата. Ако се обединим, може да постигнем велики неща, да оправим грешките, да се справим със смъртоносния вирус. Може да изградим средната класа, да осигурим расова справедливост и САЩ да се превърнат във водещата сила на доброто в света.

За нашето обединение не е необходимо да има хаос, това е исторически момент на кризата и предизвикателствата и единството е пътят напред. Нека в този момент да бъдем съединените обединени американски щати. Никога няма да се провалим в Америка. Действаме обединено и нека на този ден дадем ново начало. Да се чуваме и виждаме един друг, да показваме уважение един към друг. Не е необходимо да изгорим всичко по пътя си. Всеки спор не бива да е причина за война. Трябва да отхвърлим културата на манипулацията. Нека Америка бъде по-добра, аз съм убеден, че е по-добра!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай