Сряда,

Путин уволни деветима генерали

От: Стандарт -
A
A
A

Деветима руски генерали уволни президентът  Владимир Путин, предаде ТАСС. Военните са висши чинове от вътрешното министерство, Следствения комитет на Руската федерация, Федералната служба за изпълнение на наказанията и министерството на извътредните ситуации.

Освободени от длъжност трима генерали от министерството на вътрешните работи - началникът на управлението за икономическа сигурност и противодействие на корупцията в Москва генерал-майор Сергей Солопов, зам.-министърът на вътрешните работи на Република Татарстан генерал-майор Рафаил Гилманов и зам.-началника на вътрешните работи на Красноярския край генерал-майор Александър Кузнецов, информира epicenter.bg.

От министерството на извънредните ситуации са освободени: генерал-лейтенант Сергей Диденко - началник на Сибирския регионален отдел на федералното Министерство на извънредните ситуации, началникът на Южния регионален център генерал-полковник внутренней Игор Одер и началникът на Северозападния регионален център генерал-полковник Игор Панин.

Освободени са още генерал-майор Ирина Зейберт – старши помощник на председателя на Следствения комитет в Москва, ръководителят на следственото управления в Реипублика Татарстан генерал-лейтенант Павел Николаев и генерал-майор Владимир Никитеев - началник на управлението на Федералната служба за изпълнение на наказанията в западната Кировска област.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички