Путин успокои руснаците за коронавируса

До момента в Русия са установени 114 случая на заразяване с новия коронавирус

Путин успокои руснаците за коронавируса | StandartNews.com

Владимир Путин увери днес руснаците, че ситуацията с разпространението на коронавируса в страната е под контрол, предаде Франс прес.

„Успяхме да сдържим масово проникване и разпространение“ на пандемията, заяви държавният глава на среща с кабинета и допълни: „Ситуацията до голяма степен е под контрол въпреки високото ниво на риск“.

До момента в Русия са установени 114 случая на заразяване с новия коронавирус.

"Ситуацията като цяло е под контрол", каза руският президент. Путин заяви, че мерките, взети от февруари насам, като затварянето на границата с Китай, са предотвратили до момента "масово проникване и разпространение на болестта в Русия".

Руският президент препоръча днес на гражданите да не се запасяват с хранителни стоки, тъй като доставките по магазините са осигурени, предаде ТАСС.

"Най-важното е хората да разбират, че (ситуацията) е сигурна, за да не харчат пари за храни, които после се налага да изхвърлят", каза Путин.

Руската православна църква призова днес богомолците да се въздържат от практиката да целуват кръстовете в края на литургиите и нареди на персонала редовно да дезинфекцира иконите, които хората целуват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай