Путин сбъдна мечтата на болно дете

Десетгодишния Саша Колясников искаше да прегърне панда

Путин сбъдна мечтата на болно дете | StandartNews.com

В рамките на кампанията „Елха на желанията“ президентът Владимир Путин помогна да се осъществи мечтата на десетгодишния Саша Колясников, който искаше да прегърне панда.

На 5 декември по време на заключителното мероприятие в сферата на доброволчество, онлайн маратона "Ние заедно", държавният глава се включи в акцията "Елха на желанията" на благотворителния проект "Мечтай с мен". При онлайн връзка Путин избра две детски желания. Едното от тях бе на 10-годишния Александър, който много е искал да прегърне истинска панда, се посочва в съобщението, цитирано от ТАСС.

В събота момчето посети московския зоопарк и видя панда, съобщава онлайн маратонът на канал Telegram.

„Персоналът на зоопарка му разказа как минава денят с животните, как се грижат за тях и се изучава тяхното поведение. Саша бе допуснат до специална зона за обучение и дори направи уникална тениска заедно с пандата Жуи. Те нанесоха принтове на тениската”, се казва в съобщението.

#Фото_дня_ТАСС

Владимир Путин в рамках акции "Елка желаний" исполнил желание тяжелобольного ребенка из Тульской области, который хотел обнять панду. Десятилетний Саша вместе с родителями приехал в столицу и встретился с пандой под присмотром сотрудников Московского зоопарка. pic.twitter.com/KZwzaCtkv0

— ТАСС (@tass_agency) December 19, 2020 ">

Момчето, говорейки за впечатленията си, отбеляза, че изпитва вълнение и радост.

"Нещо свръхестествено се случва за мен сега", каза Саша. Сътрудниците на зоопарка подарили на Саша панда играчка и направили обиколка с него и семейството из цялата зоологическа градина.

От 9 месеца Александър е с диагноза "захарен диабет от първи тип. Болестта води до усложнения, сред които е влошено зрение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай