Путин с послание до Тръмп

Жизнената енергия на американския лидер ще му помогне да победи опасния коронавирус, каза руският президент

Путин с послание до Тръмп | StandartNews.com

Лично послание до президента на САЩ Доналд Тръмп изпрати руският му колега Владимир Путин. Поводът е положителна проба за коронавирус на американския държавен глава.

В посланието си Путин изрази убеденост, че "жизнената енергия" на американския лидер ще му помогне да победи опасния патоген, предадоха Франс прес и ТАСС.

"Убеден съм, че присъщата ви жизнена енергия, бодрост на духа и оптимизъм ще ви помогнат да се справите с опасния вирус", подчертава Путин в телеграма до Тръмп, чието съдържание бе публикувано от Кремъл.

Минути преди това прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви пред журналисти, че Русия желае "на президента Тръмп възможно най-бързо оздравяване".
Песков каза още, че Путин обмисля дали да се ваксинира срещу новия коронавирус. "Когато го направи, ще съобщим", добави той.

Русия твърди, че е разработила ефикасна ваксина, наречена "Спутник-V", припомня Франс прес.

Агенцията отбелязва, че новината е била посрещната скептично по света, по-специално защото ваксината още не е стигнала последната фаза от изпитанията.
 
Путин обяви, че една от дъщерите му се е ваксинирала, след което мнозина руски държавни служители съобщиха, че също са минали през тази процедура. Заключителните изпитания върху десетки хиляди души още не са приключили, но Русия реши да пусне препарата в експлоатация за професионални медици на доброволна основа.

Броят на заразените нараства в Русия, както и в много европейски държави, отбелязва Франс прес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай